Geld besparen op groente

Wist je dat geld besparen op groente helemaal niet moeilijk hoeft te zijn? Hieronder enkele tips plus hoe je zelf groenten kweekt!

Geld besparen op groente, zo doe je dat!

Geld besparen op de boodschappen loont! Dit zijn immers terugkerende kosten die op jaarbasis al snel tientallen tot honderden euro’s kunnen opleveren. Daartoe kun je natuurlijk op zoek naar de goedkoopste supermarkten, verleidingen leren weerstaan, slim aanbiedingen kopen maar ook zelf je groente telen! In dit artikel een aantal praktische tips om direct mee aan de slag te gaan!

Geld besparen op groente door een goedkope supermarkt te kiezen

Doe jij nog steeds boodschappen bij de supermarkt het dichtste bij je huis? Grote kans dat je kunt besparen door (een deel van de) boodschappen bij een andere supermarkt te halen. Hoe kun je dit direct checken? Maak een lijst van twintig (of meer!) producten die je altijd koopt en schrijf de prijs van dit product bij iedere supermarkt op. Vaak kun je online de prijzen vinden, soms zul je met pen en papier naar de supermarkt toe moeten gaan. Tel alles bij elkaar op en kijk waar je het goedkoopste uit bent! Als je het goedkoopste uit bent bij een budget supermarkt, kan het zijn dat ze niet alle producten die je wilt hebben verkopen. Dan kun je overwegen om eens per week naar de ene en eens per week naar de andere supermarkt te gaan. Het kost iets meer tijd, maar bespaart wel vele euro’s op jaarbasis!

Geld besparen op groente door de verleidingen te weerstaan

Wanneer je boodschappen doet, thuis, voor de televisie en in je mailbox kom je reclame tegen. Deze reclame zorgt er onbewust voor dat je meer (ongezonde) dingen wilt kopen. Het kan dus heel effectief zijn voor je portemonnee én voor de lijn om je bewust te zijn van deze reclame. Zo kan het helpen om met een goedgevulde buik naar de supermarkt te gaan om impulsaankopen te weerstaan, maar ook kan het helpen om je abonnement op reclamefolders aan huis stop te zetten en je af te melden voor de nieuwsbrieven die je per e-mail krijgt toegestuurd.

Geld besparen op groente met een budget

De meeste mensen die op hun geld moeten letten stellen zichzelf een budget. Zo weet je precies hoeveel geld je te besteden hebt aan de boodschappen bijvoorbeeld. Je kunt dit opstellen per week, per maand of per dag. Misschien werkt het voor jou om het geld dat je kunt besteden contant mee te nemen, meer dan dat kun je niet uitgeven. Maak ook vooraf een lijstje en probeer niet teveel te kopen wat je niet op je lijstje had staan.

Geld besparen op groente door zelf te telen

Steeds meer mensen wagen zich aan zelf groente telen. Dit hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en je hebt ook helemaal niet per se een grote tuin nodig. Sla, andijvie en rucola zijn gemakkelijk om te groeien. Net als boerenkool en palmkool. Ook aardbeienplanten of peperplanten doen het goed in een tuin of op het balkon. Binnen kun je allerlei kruiden laten groeien, zoals rozemarijn, munt en peterselie. En wat dacht je van kiemen in kweekschaaltjes? Leuk om te doen en leerzaam voor kinderen. Het kan je bovendien ook geld besparen op groente!