10 nuttige bespaartips die je direct kunt toepassen

Ben jij op zoek naar bespaartips? In dit overzicht vind je 25 bespaartips die direct helpen om vandaag nog geld te besparen!

10 nuttige bespaartips

Geld besparen is leuk. Hieronder vind je een overzicht van nuttige bespaartips die iedereen kan uitvoeren. Zo spaar je ongemerkt geld dat je kunt besteden aan dingen die je leuk vindt en nodig hebt.

1. Geef geen geld uit aan dingen die je niet nodig hebt. Een aanbieding kan nog zo mooi lijken, als je het eigenlijk van plan was niet te kopen, laat je dan niet verleiden. Wees je ook bewust van reclame, schrijf je uit voor nieuwsbrieven en plak een ‘nee nee’ sticker op je brievenbus.

2. Regifting is in Amerika een fenomeen. Krijg jij ook wel eens een cadeau waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten? Bewaar het en maak er later iemand anders blij mee. Zo bespaar je meteen op cadeautjes. Ook kun je zelf cadeautjes maken, veel leuker én goedkoper!

3. Afscheid nemen van oude spullen
Wie kent het niet? Een kledingkast waar je maar een klein deel van draagt en allerlei spullen die rondslingeren. Bekijk eens kritisch wat je bezit en wat je wellicht weg kunt doen. Via platformen zoals Marktplaats kun je er nog geld voor krijgen ook! Wat je niet meer online kunt verkopen kun je weggeven aan het leger des heils of een tweedehandswinkel bij jou in de buurt – zo maak je ook een ander blij en jouw huis is weer opgeruimd!

4. Wees kritisch: vraag jezelf bij iedere aankoop af of je het product echt nodig hebt. Als je twijfelt, neem dan de tijd om er een nachtje over te slapen in plaats van een impulsaankoop te doen en voorkom spijt!

5. Wees creatief. Zelf maken is vaak leuker en goedkoper. Kinderen vinden het ook vaak leuk om zelf aan de slag te gaan: zelf koekjes bakken of uitnodigingen maken bijvoorbeeld. Op Pinterest vind je een heleboel inspiratie.

6. Stel jezelf een budget. Door vooraf een budget vast te stellen, doe je gerichter boodschappen. Ook een boodschappenlijstje helpt hierbij. Voor sommigen werkt het goed om alleen contact geld mee te nemen, anderen zetten een bedrag op hun pas en dat is de limiet. Bepaal wat voor jou fijn werkt.

7. Neem vaker de fiets in plaats van de auto, zo bespaar je op treinkaartjes en benzine. Ook is het beter voor het milieu!
8. Vergelijk energieleveranciers voor de beste prijs (vaak is jaarlijks overstappen de voordeligste optie!) Ook kun je wellicht zuiniger omgaan met energieverbruik. Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen, douche niet te lang en te warm, zet de verwarming een graadje lager en gebruik alleen huishoudelijke apparaten die je echt nodig hebt! Een tosti maak je bijvoorbeeld in de pan en was droogt net zo snel buiten op een droogrek!

9. Ga na of je niet dubbel verzekerd bent of verzekeringen hebt waar je geen gebruik van maakt. De meeste mensen betalen veel te veel premie voor verzekeringen die ze nooit gebruiken.

10. Doe mee aan een bespaarchallenge en kijk of het jou lukt om gedurende een bepaalde tijd geen of minder geld uit te geven!

Naast deze 10 nuttige bespaartips zijn er nog vele andere bespaartips te bedenken. Wat zijn jouw beste bespaartips? Deel ze hieronder!